24 november 2010

Reklam

Mycket reklam som går på TV är superduper-dålig men allra värst är nog radio-reklam!
I radio lyckas man inte inte göra reklam som funkar utan den flesta reklamerna på radio består av töntiga jinglar, överdriva röster & en massa annat skit för att man ska lyssna noga & komma ihåg vad det var dom gjorde reklam för vilket man inte gör för vid det laget har man redan bytt kanal eller stängt av radion.
Jag väljer även att BETALA för mitt spotify så att jag ska slippa alla sketen reklam mellan all musik jag lyssnar på, tycker verkligen att det är värt att betala för en sån sa..
Dock finns det vissa TV-reklamen som är ganska fyndiga & snudd på underhållande.
ICA t.ex..ICA lyckas göra fyndig reklam med Stig & alla hans medarbetare.
Norrlands Guld (öl-märket) är ett annat företag som iochmed sina reklamfilmer vill "berätta" en historia..om att "vara sig själv för en stund", vilket ett gäng norrlänninar vill förmedla i reklamen, fyndigt!
OLW har dock lyckats få till en jingel som fastnar med sitt "FREDASGMYYYYYS"!
OBS: Detta är ju mina personliga åsikter, andra kanske tycker att dessa reklamfilmer är en & skär skit, men så kan det vara..Smaken är som baken..DELAD!
Men genom att göra fyndig reklam som inte är för störande, frånstötande, överdriven, jobbigt & bara dåligt genomfört så byter ju inte TV-tittare kanal, varför kommer inte fler företag på det?Varför görs det så mycket dålig reklam att man inte har nåt annat val än att byta kanal!Varför vill vissa varumärken förknippas med det?Att satsa på en genomtänkt & vettig reklam borde ju logiskt sett generera mer kunder, vilket ju såklart generar i mer försäljning=PENGAR!!

Inga kommentarer: