14 januari 2012

Vegan

Tack vare filmen Earthlings (se tidigare inlägg om filmen) funderar jag nu på att bli vegan alltså..Är ju redan vegetarian, saknar inte kött ett dyft så har inga problem med den biten..Men som vegan avstår man allt av animaliskt slag & jag äter ju ägg & har mjölk & honung i teet & sånt går ju fet-bort då också, ingen big deal kanske men blir j*vligt trist när man ska ut & käka på restaurant eller blir bortbjuden på middag hemma hos folk =/
Kul liv som man har ändå mat-mässigt..Försöker ju käka äta gluten & laktos-fritt också på grund av min IBS-mage & min psoriasis (se om man blir bättra av det) men att bli vegan också kan bli tufft...Vad fan ska man äta till slut?Bara bröd (glutenfritt) & vatten eller?
Vegan-tips & tricks mottages gärna =)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vegan är inte det minsta svårt att vara, finns gott om köttsubstitut där ute och många varor som är "naturligt" veganska utan att man tänker på det. Grönsaker i mängder, det mesta av brödet och pastan man hittar i livsmedelsbutiker är veganskt. Smör på mackan kan man byta ut mot Carlshamns mjölkfria, det finns också som stek- och bakfett. Sojagrädde istället för matlagningsgrädde, smält cheezlyost på pizzan och No egg-pulver i pannkakorna!

I stockholm finns en affär som heter goodstore, där är de flesta av produkterna veganska. Om man inte kan ta sig till stockholm på något sätt har de även webshop.