4 augusti 2014

Vänner..eller inte?

Jag har på senaste tiden börjar tänka över mina vänskapsband med olika människor som finns eller fanns i min umgängeskrets och jag har börjat omvärdera vissa saker.
Många av mina vänner (ni vet vilka ni är!) kommer alltid finnas där, man behöver inte höras varje dag/varje vecka/varje månad..eller ens kanske hörs/ses varje år men vi vet vart vi har varandra och det känns bra och det funkar bra :)
Sen har vi en umgängeskrets jag hade när jag bodde utomlands (ni som läser ofta/känner mig vet vart..andra får väl snoka reda på det) och jag vill inte hänga ut nån/några så kommer inte vara så himla specifik, men känner man/nån igen sig så..visst, då får man väl göra det!!
Vi var ett gäng som umgicks väldigt ofta men när alla flyttade hem till Sverige igen, en efter en så tappade vissa av oss kontakten, det vill säga...jag blev tappad, eller var det jag som tappade? Nåväl, några av dessa så kallade vänner har sen hemkomsten bettet sig väldigt underligt mot mig och det känns så klart extremt konstigt för mig. Vad hände?Gjorde jag nåt?
Jag har inte umgåtts med dessa på flera år och fick helt oväntat ett mail av en av dessa personer där denna "vänligen men bestämt" (kan man säga) informerar mig att jag inte var bjuden på dennes bröllop. Jag var dock inte den enda av "det gamla gänget" som inte var bjuden. Jag var dock den enda från "det gamla gänget" som fick detta mail (detta vet jag!). Jag tog illa vid mig. Vi har/hade inte umgåtts på 6-7 år så jag förväntade mig absolut inte att bli bjuden. Och jag förväntade mig absolut inte att få ett mail där jag får veta att jag inte är bjuden. Så varför kände denna person behovet att maila just och enbart mig? Vem vid sinna fulla sinnens bruk skickar ett sånt här mail till någon? Fräckt och rätt jävla elakt kan jag tycka.
Har haft närmare vänner/bekanta som gift sig utan att behöva skicka såna här mail, det är väl införstått att folk man inte umgås frekvent med att man inte är bjuden på deras bröllop? När/om jag gifter mig så kommer jag inte maila runt såna här sketna mail, de som är bjuda vet om det och får inbjudan. Inga j*vla kuvertavgifter eller betala nåt på egen hand. Mina bröllopsgäster ska ha roligt..på min bekostnad..så klart haha =P =D
Så vidare till en annan av dessa från "gamla gänget" som jag inte träffar så ofta alls, vi träffas egentligen inte alls! Denna person var så himla självupptagen sist vi sågs för ca 2 år sen att denna inte ens brydde sig om att fråga hur det var med oss andra från "gamla gänget" utan malde på om sitt och gick sen efter en halvtimme av "gamla gängets" reunion-fikaträffa. Men för ett tag sen fick jag ett meddelande från denna (som tydligen ska besöka min hemort) och denna frågar om vi ska ses för en fika för att sen (indirekt) fråga om jag kan vara hundvakt. Det ville jag icke. Så det blev så klart ingen fika heller! Vad är det för fel på folk? Eller är det fel på mig? Är det allt man är värt efter att ha umgåtts med folk dagligen man trodde var ens vänner att man är degraderad till en oinbjuden bröllopsgäst och hundvakt!? Känns ju inte helt ok, så hej då till såna här människor.
Skulle nån ha invändning och tycka att det är konstigt att jag känner så här så är det ju just så JAG KÄNNER, detta är MINA KÄNSLOR. Kanske har jag förstorat eller misstolkat situationerna men det är så här det känns för mig, det har inte känts bra, jag har känt mig dåligt behandlad.
Så jag tänker göra mig av med såna här människor, för jag vet att jag är värd bättre.
Jag är en bra person som tänker omge mig med bra människor, så det så!

Inga kommentarer: