3 november 2013

P-piller

Nu lägger jag ner allt vad p-piller heter..Har provat 5 olika sorter  inklusive p-ringar (NuvaRing) så 6 olika sorter på 1.5 år, jag väljer min psykiska hälsa och ett välmående förhållande framför p-piller.
Dom p-piller jag käkat jag gjort min till ett rasande monster som tänder till på sekunder & blir som ett aggressivt anabola-monster, inte kul..Har tärt på mitt psyke & mitt förhållande.
Så varning till alla tjejer/kvinnor out there..Tänk på vad det är ni stoppar i er, för sånt där skit är fullproppat med hormoner..& känner ni att ni inte riktigt "känner igen" er själva, så lägg av eller byt..om det går/finns att byta till..men tvivlar starkt på det!
Jag har provat följande & rekommenderar egentligen inga!
Neovletta: Fick acne-bölder på ryggen & i ansiktet (så fick gå till hudläkaren & få acne-medicin) och blev väldigt nedstämd/lessen på dessa byte do till ---->> Yaz:Skulle dämpa acne-besvären vilket det gjorde men fick fortfarande humörsvägningar byte då till --->> Zoley:Den "mildaste" enligt barnmorskan med minst "östrogener" som skulle bidra till minskade humörsvängningar..men icke så fick byta till--->>NuvarRing (p-ringar) som skulle "pumpa" ut kontinuerligt med hormoner i jämn dos konstant i kroppen istället för i små-stöttar som p-piller gör men funkade inte heller, var sur & irriterad hela tiden så byte då till --->>Celeste SOM FUNKADE (hör & häpna!!)...MEN..dom funkade tydligen bara för mig, för tydligen blev andra på smällen av dom så läkemedels-industrin drog in dessa & leverantören slutade distribuera dom..så blev att byta igen..till--->>Yasminelle, en annan form av Yas (som jag provat tidigare) som skulle vara mer lik Celeste, som skulle dämpa all sorts humörsvängningar men INTE så nu byter jag inte mer & laborerar med olika hormoner i kroppen.
Under mina humörsvängnigar så pendlar jag mellan att vara nedstämd & lessen & gråter för typ ingenting till att vara arg, irriterad & bli förbannad för.,just ingenting!
Min kollega instämmer nog i detta..Hon råkade ut för nåt riktigt tråkigt & hävdar att p-piller bara är av ondo. (Vill inte skriva & hänga ut henne & skriva vad som hände..)

2 kommentarer:

Johanna Hellsten sa...

...Tur att man aldrig började med det, fick inte för barnmorskan/gyn för jag gick på "fina" migräntabletter som inte var kompatibla med så mycket annat när det begav sig...

Hummis B sa...

Hummis, tråkigt att höra vad du gått igenom, har du testat mini-piller. Dom funkade toppen för mig, och är bättre än P-piller. Stor Kramis