9 september 2012

Therese heter jag

Uttråkad som man är en söndag-kväll så här så satt/sitter jag på nätet & söker runt på lite saker (så som man kan göra vid tristess, nooo?) & då kollade jag upp vad mitt namn "betyder" vilket man kan göra HÄR!(LÄNK)
Och upptäckten av vad mitt namn står för är ju så där vaa..(läs nedan).. jägarinna (nåväl, det funkar ju) och/eller skördare av manslemmar (what the fuck, liksom, högst ospännande) =/, undrar verkligen om mamma & pappa visste om det när dom valde ut mitt namn...som om det inte är nog med att ha ett namn som rimmar på fes liksom =P
Men så har man ju en del låtar uppkallade efter sig också..se klipp nedan!
Robert Brobergs-låt spelade mamma alltid när jag fyllde år när jag var yngre..& till råga på allt så heter jag ju just Therese Maria (omvänt i Robert Brobergs-låt dock, men det funkar ju ändå)..Och icke att förglömma Peter LeMarcs låt Tess, som jag tycker är sjukt jobbig..för jag ogillar Peter LeMarc..men jag gillar ju namnet Tess...
Therese
Populäritet idag: Minskar trend ner
Placering på namntoppen 2011: Inte i topp 100
Antal kvinnor med namnet i Sverige: 35051
Antal män med namnet i Sverige: 0

 • Betydelse
 •    
  Thérèse är en fransk form av det grekiska namnet Theresia och betyder jägarinna eller skördare av manslemmar. Namnet har även tolkats som "kvinna från Thera". Thera är en ö i Egeiska havet. Denna franska stavning är ganska ovanlig. Namnsdag den 26 april.
  2 kommentarer:

  Anonym sa...

  Halloj,hamna på din sida efter letat efter "vänner" bilder på google till min blogg...fastnade här eftersom jag heter oxå therese;-)
  Aldrig sökt på mitt namn..ha det gott!

  TesseBelle sa...

  Jaha oj då..Då fick du lära dig nått nytt gällande ditt namn oxå då =)
  Ha en det bra!